• Församlingen_roknewspager
    Församlingen Frälsningsarmén i Halmstad är en församling med cirka 150 medlemmar. Vår önskan är att Jesus ska vara i centrum...

Frälsningsarmén i Halmstad söker ledare för arbetet bland tonåringar.

Halmstad kår är en på många plan en livaktig plats! Vi kommer i kontakt med nya människor i stort sett varje vecka, människor som säger att de trivs hos oss och gärna kommer tillbaka. Kåren har en tydlig och för alla kårens medlemmar väl känd vision: ”Vi vill att människor ska omvända sig och komma till tro på Jesus Kristus; Människor ska växa i lärjungaskap; Människor ska se Guds rike genom vår omsorg om hela människan.” Det finns en stark längtan och driv att förverkliga orden i visionen, och vi ser det ske dagligen. Vi är förvissade om att Gud vill använda oss för att göra skillnad i vår stad och speciellt i de människors liv som bor och lever i kårens närområde. Det konkreta arbetet som utförs grundar sig i det liv av bön, lovsång och hängivenhet till Guds ord som finns i kåren.

Halmstad kår har sedan tre och ett halvt år tillbaka arbetat aktivt för att möta tonåringar i deras vardag i skolan och på fritiden, med att stödja dem i deras utveckling och livsval.  Arbetet bland ungdomarna är socialt förebyggande och evangelistiskt genom att det också syftar till att på olika sätt föra dem i kontakt med Jesus Kristus.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som brinner för att leda och utveckla tonårsarbetet i Halmstad. Du kommer tillsammans med en ungdomskonsulent och i nära samarbete med kårledaren, kårnämnden och kårens frivilliga ungdomsledare, planera, hålla i och genomföra aktiviteter för ungdomarna, såsom After School, cellgrupper och tonårskvällar, med kåren som bas. Du kommer hjälpa tonåringarna att hitta hem i församlingen och känna att Frälsningsarmén i Halmstad är deras kyrka, detta gör du bland annat genom att finnas med dem i kårens gudstjänstsammanhang. Som ledare för tonårsverksamheten kommer du att ha kontakter med, samordna och finnas med i kamratstöd på Östergårdsskolan där de flesta tonåringar som bor i kårens närområde tillbringar sina dagar. En stor del av tjänsten innebär att finnas tillgänglig och aktivt söka tillfällen för stödjande samtal med ungdomarna, utifrån deras behov. Tjänsten kommer också att innehålla planering och genomförande av några läger per år, ibland i samarbete med andra kyrkor och/eller Frälsningsarmén nationellt. Detta innebär att du ibland kommer att vara på resande fot. Viss administration såsom närvarorapportering och handhavande av anmälningar till läger etc ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Du behöver ha en personlig kristen tro, ha relevant utbildning inom pedagogik, socialt arbete eller teologi. Du är kreativ och initiativrik. Erfarenhet av att arbeta med tonåringar samt god social kompetens och förmåga att arbeta i team, är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du är medlem i Frälsningsarmén. Körkort.

Anställning och ansökan

Tjänsten är ett vikariat på ett år med möjlighet till förlängning. Du kommer att arbeta heltid (100%) med viss kvälls-och helgtjänstgöring.

Tillträde 1 mars 2016, eller enligt överenskommelse.

Lön enligt överenskommelse

Vid frågor kontakta Veronica Wahlström 0739-209308

Ansökan skickas till veronica.wahlströ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   senast 15 februari.

Utdrag ur belastningsregistret kommer att göras innan anställning.